Upp som en sol…

Då är årets första tävling på Golftouren 2015 avklarad. Premiären spelades på Ekerum som bjöd på en fin bana och helt ok väder för att vara så pass tidigt på säsongen.

Spelet första nio kändes ganska ok och jag gick på handicapet efter första nio. Bollträffen finns men längdkänslan och närspelet har en hel del kvar att önska.

Efter fikapausen, där tyvärr inte kiosken var öppen på den fullbokade banan, slog jag ut en riktigt bra drive på den långa och tuffa par 5:an. Med lite medvind och dålig längdkänsla valde min boll att landa i ett vattenhinder 288 meter längre bort! Droppade bollen och och valde att vara aggressiv i mitt spel, slår en spoon i nästa vattenhinder… Droppar för mitt femte slag och 40 meters pitchen väljer även den att bada! Trött, arg och besviken skiter jag i det och årets första fullpottare är ett faktum.

Efter det tappar jag orken lite och blandar och ger en hel del ute på banan. Men något jag lyckades med under dagen var att pusha mina medspelare i bollen, Peter, Jens och Kalle, till fina placeringar. Etta, tvåa och trea!!! Grattis. Själv kom jag på en nionde plats och inkasserade därmed årets två första poäng.

Nu är det bara att ta nya tag och och lägga upp en bättre spelstrategi. Har man så pass högt handicap som jag så borde man kunna göra det bättre! Kan ju nästan strecka vartannat hål men ändå få med mig poäng…
Ser nu fram emot nästa tävling och hoppas hinna med både mental träning och närspelsträning.
Är huvudet dumt får bollen lida.

facebooktwittergoogle_plus

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *